Biogáztelep hulladék CO2-jének, -szennyvizének, és -hőjének zárt ciklusú újrahasznosítása biomasszával

biocycleA partnerek szakmai beállítottsága (zöld energetika, megújuló energiaforrások) és korábbi együttműködése eredményezték a közös projekt elképzelését. Az eddigi személyes találkozók során a szlovák partner vetette fel, hogy a határon is átnyúló régióban meglévő mezőgazdasági területek terményeire és hulladékaira alapozva biogáz üzem létesítéséhez fogtak, melynek néhány káros mellékterméke (CO2, csurgaléklé) környezeti aggályokat okoz. A magyar partner tagjai Magyarországon már részt vettek biogáz projektekben és ezáltal kellő ismeretei vannak az adott témakörben és közös tervezéssel és együttműködéssel megoldást lehet találni a fenti problémára.

Az előkészítő fázisban a partnerek meghatározták a döntő tevékenységeket és kapcsolódó költségvetési tételeket, melyek alapján szorosan együttműködve készítették el a pályázati anyagot.

A magyar partner fogja biztosítani a projekt menedzseri és szakértői feladatokat, főként a téma szaktudásának, – tapasztalatának és megfelelő kommunikációjának biztosítására. A SK partner koordinátori feladatokat fog ellátni a projektben és a VP által biztosított szakértemet hasznosítva a technológia telepítését végzi el. A nemzeti jogszabályok eltéréséből adódóan mindkét oldalon pénzügyi menedzserek fogják bebiztosítani a kellő szintű pénzügyi eljárásokat.

A partnerek szoros együttműködése létfontosságú a projekt sikeréhez, ez a mindennapi telefon/email kapcsolat mellett a rendszeres projekt megbeszélésekben fog megnyilvánulni.


Hírek:

2. nemzetközi workshop

Helyszín: Karát Hotel*** konferenciaterem, 2900 Komárom Czuczor Gergely utca 54 2014.07.22 Kedves Látógató! Az EMEK Np. Kft. és a Dry Fermentation Biogas, n.o. BioCycle című projektjének 2. nemzetközi workshopján elhangzott előadások találhatóak meg itt. Előadók: Czibula Kristián, EMEK nonprofit Kft. Zuzana Forróová, Dry Fermentation Biogas n.o. Kóbor Péter Roboz Ágnes, Budapest Corvinus Egyetem Marta Holczheiová,… Read more »

Spanyol tanulmányút European Algae Biomassról

Projekt címe: Zhodnocovanie CO2, odpadovej vody a tepla z odpadu bioplynovej stanice pomocou uzavretého cyklu / Biogáz hulladék CO2-jének, -szennyvizének, és hőjének zárt ciklusú újrahasznosítása biomasszával Dátum: 2014.05.05. – 2014.05.07. Helyszín: Hotel Al-Andalus Palace, Sevilla, Spanyolország A tanulmányút célja: A tanulmányút célja az European Algae Biomass találkozón való részvétel volt Sevillaban, hogy minél nagyobb tudást szerezhessünk… Read more »

BioCycle 1. nemzetközi workshop

Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14 2014.04.29. Kedves Látógató! Az EMEK Np. Kft. És a Dry Fermentation Biogas, n.o. BioCycle című projektjének első nemzetközi workshopján elhangzott előadások találhatóak meg itt. Előadók: Sümegi Zoltán, EMEK nonprofit Kft. Forró Zsuzsanna, Dry Fermentation Biogas n.o. Czibula Kristián, EMEK nonprofit Kft. Csányi Ferenc, Első Magyar Algatechnika… Read more »

Nyitókonferencia

Helyszín: Gödöllő, Páter Károly utca 1., Szent István Egyetem Földszinti Rektori Díszterem Kedves Látógató! Az EMEK Np. Kft. És a Dry Fermentation Biogas, n.o. BioCycle című projektjének nyitókonferenciáján elhangzott előadások találhatóak meg itt. Előadók: Guzli Piroska, EMEK nonprofit Kft. Forró Zsuzsanna, Dry Fermentation Biogas n.o. forro_zsuzsanna_pres_140204 Ing. Attila Kment, Slovenska Technicka Univerzita v Bratislave kment_attila_ing_pres_140204 Dr…. Read more »