Projekt partnerek bemutatása

Első Magyar Energiatárolási Klaszter Nonprofit Kft.

A projekt vezető partnere EMEK nonprofit Kft. 2011. február 22-én alapult üzletviteli, mérnöki, műszaki tanácsadási céllal. Jelenleg egy határon átnyúló pályázatban tölti be a projekt partner szerepét, melynek keretében egy energiatárolási klasztert hoz létre, hogy ezzel is népszerűsítse a megújulókból nyert elektromos energia tárolásának fontosságát, szükségességét és elősegítse ezek elterjedését. Az energiatárolás mellett elkötelezett a megújuló energiák minden válfaja iránt.
Jelen pályázat megvalósítása során vezető partnerként fő feladatunk a pályázat ütemszerű és határidőre történő teljesítésének felügyelete, jelentések elkészítése. Workshopok és tanulmányutak szervezése. Valamint a projekt partner által működtetett száraz fermentációs eljárás során keletkezett üzemi hulladék (csurgaléklé, CO2, hő) kezelését megoldani képes biomasszás újrahasznosító innovatív technológia ütemszerű megvalósításának vezető partneri felügyelete. Az EMEK nonprofit Kft. jelenleg is egy pályázat menedzselését végzi, továbbá munkatársaink korábban is pályázatok menedzselésével foglalkoztak, így a tapasztalunk biztosított, hogy a projekt az előírásokat betartva, szakszerűen, a határidőket szem előtt tartva valósul meg.

Dry Fermentation Biogas, n.o.

A Projekt határon túli partnere, a Dry Fermentation Biogas, n.o. nonprofit szervezet, 2011-ben alakult, abból a célból, hogy elősegítse a megújuló energiaforrások, konkrétan a biomassza energetikai célú, száraz fermentációs felhasználásának elterjedését. A fő célja a nonprofit szervezetnek különösen: a tudományos, műszaki és információs szolgáltatások nyújtása, valamint szolgáltatások a kutatás, a fejlesztés, és a megújuló energiaforrások terén. Szlovákiában és külföldön egyaránt tevékenykedik, fontos számára az együttműködés fejlesztése a külföldi szervezetekkel. Erre a célra nyújt közhasznú szolgáltatásokat ingyenesen, amely elérhető bárki számára a non-profit szervezet minden tevékenységi területén. A száraz fermentációs technológia jelenleg sem Szlovákiában, sem Magyarországon nem érhető el, ezért a két ország közül 1. ként arra törekszik, hogy biogáz állomást hozzon létre száraz fermentáció felhasználásával. Az ilyen típusú biogáz üzemekben keletkező szerves üzemi hulladék (szerves hulladék – csurgaléklé, co2, hő) kezelését oldja meg a Projekt biomasszás újrahasznosító innovatív technológiával. A CBP fő feladatai: a teljes körű Partner szintű ügyintézés, valamint a technológia telepítésével járó szakmai feladatok is, figyelemmel kísérni főleg a 7. sz. tevékenységet.

Hírek:

2. nemzetközi workshop

Helyszín: Karát Hotel*** konferenciaterem, 2900 Komárom Czuczor Gergely utca 54 2014.07.22 Kedves Látógató! Az EMEK Np. Kft. és a Dry Fermentation Biogas, n.o. BioCycle című projektjének 2. nemzetközi workshopján elhangzott előadások találhatóak meg itt. Előadók: Czibula Kristián, EMEK nonprofit Kft. Zuzana Forróová, Dry Fermentation Biogas n.o. Kóbor Péter Roboz Ágnes, Budapest Corvinus Egyetem Marta Holczheiová,… Read more »

Spanyol tanulmányút European Algae Biomassról

Projekt címe: Zhodnocovanie CO2, odpadovej vody a tepla z odpadu bioplynovej stanice pomocou uzavretého cyklu / Biogáz hulladék CO2-jének, -szennyvizének, és hőjének zárt ciklusú újrahasznosítása biomasszával Dátum: 2014.05.05. – 2014.05.07. Helyszín: Hotel Al-Andalus Palace, Sevilla, Spanyolország A tanulmányút célja: A tanulmányút célja az European Algae Biomass találkozón való részvétel volt Sevillaban, hogy minél nagyobb tudást szerezhessünk… Read more »

BioCycle 1. nemzetközi workshop

Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14 2014.04.29. Kedves Látógató! Az EMEK Np. Kft. És a Dry Fermentation Biogas, n.o. BioCycle című projektjének első nemzetközi workshopján elhangzott előadások találhatóak meg itt. Előadók: Sümegi Zoltán, EMEK nonprofit Kft. Forró Zsuzsanna, Dry Fermentation Biogas n.o. Czibula Kristián, EMEK nonprofit Kft. Csányi Ferenc, Első Magyar Algatechnika… Read more »

Nyitókonferencia

Helyszín: Gödöllő, Páter Károly utca 1., Szent István Egyetem Földszinti Rektori Díszterem Kedves Látógató! Az EMEK Np. Kft. És a Dry Fermentation Biogas, n.o. BioCycle című projektjének nyitókonferenciáján elhangzott előadások találhatóak meg itt. Előadók: Guzli Piroska, EMEK nonprofit Kft. Forró Zsuzsanna, Dry Fermentation Biogas n.o. forro_zsuzsanna_pres_140204 Ing. Attila Kment, Slovenska Technicka Univerzita v Bratislave kment_attila_ing_pres_140204 Dr…. Read more »